Zákaznícka podpora:info@drogerkovo.sk

Mursalský čaj, ranhoj horský - vňať - Sideritis scardica - Herba sideritis scardica 25g

Kód: BR-0113
Neohodnotené
Značka: Bioruža
€2,97
Momentálne nedostupné
Nie je nič lepšie ako šálka Mursalského čaju počas chladného zimného dňa, keď sa za oknom sype sneh. Skryť sa pri teple kozuba, pozorovať jemne padajúce snehové vločky a vychutnávať tento magický nápoj, ktorý prináša vôňu neskorého leta - vôňu rozkvitnutých horských lúk s rannou rosou, bylinkami a jemným bzukotom včiel. Táto vôňa v nás prebúdza pocit nového začiatku, nadčasovosti a pokoja prírody. Mursalský čaj by mal mať svoje miesto v každej domácnosti - nielen na zimu, ale ako celoročný zdroj sily a pohody.

Detailné informácie

Podrobný popis

Mursalský čaj, ranhoj horský - vňať - Sideritis scardica - Herba sideritis scardica 25g

Bylinný čaj z Ránhoja horského (Sideritis scardica Griseb), vzácnej byliny z čistých oblastí pohoria Rodopi v Bulharsku, kde je pestovaná v nadmorskej výške 1500 m n.m. v ekologicky neznečistenej krajine. Tento čaj sa tradične spája s dlhovekosťou a vitalitou obyvateľov horských oblastí, najmä z okolia dediny Trigrad.

Vlastnosti a účinky:

  • Ránhoj horský je známy svojimi silnými tonizačnými, posilňujúcimi a protizápalovými účinkami. Má antianemické a antimikrobiálne vlastnosti, podporuje zdravie kardiovaskulárneho systému, reguluje krvný tlak a znižuje riziko infarktu a mozgovej príhody. Významne prispieva k očiste organizmu vďaka obsahu antioxidantov, najmä flavonoidov, ktoré zvyšujú jeho ochranné a antimikrobiálne schopnosti. Obsahuje aj železo, meď, kobalt, zinok, draslík a horčík, čo z neho robí výživný zdroj pre telo. Tradične sa používa na podporu dýchacieho systému pri kašli a bronchitíde, ako aj na liečbu močového ústrojenstva, obličiek a prostaty.

Príprava čaju:

  • Jedno steblo Ránhoja horského vložte do 250 ml vody a priveďte k varu. Čaj varte približne 5 minút, kým nezíska jemný zlatistý odtieň. Preceďte a oslaďte podľa chuti, najlepšie medom. Po vylúhovaní má sladkastú chuť s jemnými tónmi mäty.

Pre recepty, ako bylinky používať, ako si urobiť bylinný čaj, tinktúru masť a ďalšie si prečítajte náš článok tu:

https://www.bioruza.sk/a/bylinne-pripravky-alebo-ako-pouzivat-susene-byliny