Medvedí cesnak - list narezaný - Allium ursinum - Folium allii ursini
Kód: BR-P03048Podrobný popis
Medvedí cesnak - list narezaný - Allium ursinum - Folium allii ursini
Sušené, narezané listy medvedieho cesnaku (Allium ursinium). Medvedí cesnak sa zbiera ešte pred vykvinutím, pretože potom stráca svoju typickú chuť a aj arómu. Má chuť ako klasický cesnak, ale o niečo jemnejšiu.
Listy medvedieho cesnaku obsahujú organické zlúčeniny síry ako S-alkylcysteínsulfoxidy, allín, propenylallín, glutamylpeptidy, steroidné a triterpénové saponíny, lecitíny, polysacharidy a stopové prvky ako selén. Čerstvé listy sú bohatým zdrojom vitamínu C, obsahujú až 150 mg vitamínu C, čo je trojnásobok odporúčanej dennej dávky.
Priaznivé vlastnosti listov medvedieho cesnaku:
- normálna činnosť kardiovaskulárnej sústavy - pomáha znižovať vysoký krvný tlak, obsahuje zlúčeniny s antioxidačnými účinkami, ktoré môžu pomáhať chrániť cievy pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi, pomáha pri prevencii a liečbe kardiovaskulárnych ochorení,
- antibakteriálne účinky - medvedí cesnak obsahuje zlúčeniny s antibakteriálnymi vlastnosťami, ktoré pomáhajú bojovať proti niektorým bakteriálnym infekciám,
- podporuje vylučovanie ťažkých kovov,
- podpora trávenia - zlepšuje fungovanie tráviaceho systému,
- podpora imunitného systému - podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu a pomáha v boji proti infekciám a ochoreniam,
- podporuje metabolizmus cholesterolu - konzumácia medvedieho cesnaku môže pomôcť znížiť hladinu cholesterolu v krvi, čo je prospešné pre zdravie srdca a celej kardiovaskulárnej sústavy,
- normálna činnosť obehovej sústavy a čriev.
Použitie
Medvedí cesnak môžete použiť na výroby tinktúry alebo ako korenie. Môžete ho použiť do nátierok, šalátov, polievok a masla, cestovín a iných.
V prípade záujmu o väčšie množstvo alebo o veľkoobchodnú spoluprácu, nás neváhajte kontaktovať. Kontakty na našich obchodných zástupcov a viac informácií nájdete tu: https://www.bioruza.sk/velkoobchodny-predaj.
Pre recepty, ako bylinky používať, ako si urobiť bylinný čaj, tinktúru masť a ďalšie si prečítajte náš článok tu:
https://www.bioruza.sk/a/bylinne-pripravky-alebo-ako-pouzivat-susene-byliny