Zákaznícka podpora:info@drogerkovo.sk

Altevita BIO CEJLONSKÁ ŠKORICA mletá 250g

Kód: ALTEWRK22
Neohodnotené
Značka: Altevita
€7,50
Skladom

Pravá škorica cejlónska /Cinnamon zeylanicum - verum / je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Má sladkastú chuť, jej cena v Číne bola istý čas vyššia ako cena zlata.

Detailné informácie

Podrobný popis

Pravá škorica cejlónska /Cinnamon zeylanicum - verum / je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Má sladkastú chuť, jej cena v Číne bola istý čas vyššia ako cena zlata. Prehrieva organizmus, stimuluje krvný obeh a tým aj činnosť srdca a dýchanie. Prostredníctvom tepla privádza energiu do tela, dokonca samotná vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu. 
 

Je to korenina s vysokým obsahom polyfenolov - chemických zlúčenín, ktoré zodpovedajú za jej charakteristickú farbu. Okrem schopnosti farbenia majú polyfenoly viacero zdraviu prospešných účinkov - pôsobia protizápalovo, zabraňujú rakovinotvorným procesom a chránia obehový systém, srdce a cievy. Spomedzi všetkých potravín zaujme škorica šieste miesto s najvyššou antioxidačnou schopnosťou. Znamená to, že je úspešná v boji proti nebezpečným voľným radikálom v tele, ktoré vznikajú predovšetkým následkom stresu, znečisteného životného prostredia, nevhodnej stravy či poruchách trávenia. 

Máme 2 hlavné typy škorice - Škorica ceylónska a čínska (cassia), ktorá je cenovo dostupnejšia, ale chuťou a arómou sa čínska škorica nedá s ceylónskou porovnať. Okrem toho obsahuje oveľa viac látky zvanej kumarín.   
Škorica má vysoký obsah bioaktívnych látok /polyfenoly, flavonoidy, kyselyna laurová, kyselina škoricová/, ktoré zlepšujú využitie glukózy bunkou a spomaľujú vylučovanie rýchlych, jednoduchých cukrov do krvného obehu. Pravidelné zaradenie škorice do jedálnička môže byť účinnou prevenciou hlavne rakoviny hrubého čreva, ale aj všeobecne karcinogénnych procesov, hlavnú úlohu v tejto prevencii zohráva látka cynnamaldehyd.

Použitie: Na dochutenie obilných kaší, sladkých a ovocných jedál. Pravá aróma škorice je vhodná na prípravu horúcich nápojov (čaje, varené víno či káva). V kozmetike sa používa tiež na proti celulitídne a ošetrujúce zábaly.

 

Zloženie: BIO Škorica cejlónska  (Cinnamon zeylanicum - verum)

Krajina pôvodu: India

Skladujte v suchu.

Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.

 

Výživové údaje na 100 g:

  • Energetická hodnota:  1034kJ/247 kcal,
  • Tuk: 1,5g, z toho nas.mastné kyseliny: 0,5g
  • Sacharidy:  22  z toho cukry: 2g
  • Bielkoviny: 4g g
  • Soľ: 0,01 g 
  • Vláknina: 59g

Upozornenie: Nie je vhodná v tehotenstve.